Amersfoort komt uit de kast! In het weekend van vrijdag 07 oktober tot en met dinsdag 11 oktober, staat de Keistad helemaal in het thema van de Coming Out Day. Die valt dit jaar op dinsdag 11 oktober. Er staat een boel op de planning, kijk snel of er iets voor je tussen zit.

Tijdens Coming Out Day wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor LHBTI+ers. Want het uit de kast komen, blijft een bijzondere en soms enge ervaring. Niet voor iedereen is het een feest om uit de kast te komen en er zijn wereldwijd nog veel plaatsen waar dit helemaal niet kan.
Uit de kast komen doe je niet ‘zomaar’. Vaak gaat hier een lange tijd in de kast aan vooraf. Tijdens Coming Out Day krijgt de regenboogfamilie er veel nieuwe openlijke leden bij, en die ontvangen we met open armen!

Ook in Amersfoort vragen we aandacht voor Coming Out Day. Hieronder zie je een aantal evenementen die op de planning staan. Let op: deze evenementen zijn onder voorbehoud. Check de Gaylender voor de meest actuele planning.

Lees verder onder het blokkenschema (Let op: deze is aan verandering onderhevig) >

Vrijdag 7 oktober

Op vrijdag beginnen we alvast met het Coming Out Weekend. Dat doen we met een roze borrel bij café Lapart. Om 19.00 uur starten we met een pubquiz die wordt gepresenteerd door niemand minder dan pubquizmeester Rens Weber van café Onder de Linde.

Meedoen is helemaal gratis en we zorgen voor een leuke prijs voor de winnaar. Verzamel alvast een groepje bollebozen, bedenk een hysterische teamnaam (want Rens gaat die naam elke tussenstand opnoemen) en schrijf je in door een mail naar Keiroze te sturen. Vol is vol!

Zaterdag 8 oktober

In de ochtend schuif je aan tijdens de Regenboogpicknick bij Fort33 in Leusden. Neem zelf een eigen hapje mee en een dosis gezelligheid en we maken er een mooie middag van. De entree is gratis en drinken is tegen betaling verkrijgbaar aan de bar.

Op zaterdagavond is er een gezellig dans- en drinkfeest, georganiseerd door Garbo Parties. Die naam kan je bekend voorkomen van de grote feesten in Amsterdam. Nu organiseert Garbo ook in de Keistad! Wat kun je verwachten: een swingend dansfeest met livemuziek en een DJ. Iedereen is welkom, tickets kosten 15 euro. Wees er snel bij, want ze gaan hard!

Zondag 9 oktober

Zondag gaat het festival los. Vanaf 15.30 vier je op de Hof het Coming Out Door. Bij Café Koetje zing je heel hard en vals mee met de karaoke van Jong & Proud + Jong & out. Bij Lapart borrel je nog even lekker na met iedereen van tijdens GARBO Drink & Dance heeft meegefeest tijdens de afterparty.

Op het terras van J&D vind je de club Roze50+ waar je gezellig mee kunt borrelen. Ook staat POZ & proud hier met een informatiestand over HIV. Binnen bij J&D is de Muzikale Bingo met Rose Murphy.

Tijdens het Coming Out Festival zal de Wham voor de dertiende keer de Derk Koetje Award uitreiken. De Derk Koetje Award is een onderscheiding in de vorm van een verzilverde penning die jaarlijks wordt toegekend aan een persoon die zich bijzonder heeft ingezet voor de belangen van de LHBTers in Amersfoort en omstreken. Na de uitreiking is er gelijk een Regenboog BBQ waar je voor € 10,- kunt aanschuiven. Meld je wel vooraf aan.

Maandag 10 oktober

Op maandag kijk je bij het Lieve Vrouwetheater naar de queerfilm Firebird. Dat is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over een geheime affaire tussen een jonge Russische soldaat en een charismatische piloot tijdens de Koude Oorlog. Kaarten zijn te bestellen via www.lievevrouw.nl

Dinsdag 11 oktober – Coming Out Day

In de ochtend op Coming Out Day hijsen gemeente Amersfoort en Leusden de regenboogvlag. Kom gezellig ontbijten op het gemeentehuis én zie hoe ze de vlag hijsen.
Meld je hier aan voor gemeente Leusden.
Meld je hier aan voor gemeente Amersfoort.

In het ICOONTheater in Vathorst is de hele dag een Symposium gaande over ‘Later’. Het belooft een informatieve en interactieve middag te worden waar LHBT ouderen uit de provincie Utrecht centraal staan. Belangrijke vraag die middag is: Hoe creëer je in de zorg een veilige omgeving waar roze ouderen zichzelf kunnen zijn en op een respectvolle wijze oud kunnen worden? Meld je wel vooraf aan via de website van Laterproject.nl

Tot slot is er een voorstelling van Kirsten van Teijn over liefde en seksuele taboes in de 21e eeuw. Kaarten zijn te bestellen via www.flint.nl